# |
Öğrenim Çıktıları |
1 |
Öğrenciler, mühendislik problemlerinin incelenmesi için gerekli veri toplama ve bu verileri yorumlama sırasında gerekli olan gıda maddelerinin temel bileşim ögelerinin metabolizması, besin maddelerinin enerjiye dönüşümü, genetik bilgi aktarımı ve DNA replikasyonu, canlı organizmalarda lipit ve protein sentezini kavrayabilmeli |
4 |
Öğrenciler, mühendislik problemlerinin incelenmesi için gerekli veri toplama ve bu verileri yorumlama sırasında gerekli olan gıda maddelerinin temel bileşim ögelerinin metabolizması, besin maddelerinin enerjiye dönüşümü, genetik bilgi aktarımı ve DNA replikasyonu, canlı organizmalarda lipit ve protein sentezini kavrayabilmeli |
4 |
Öğrenciler, mühendislik problemlerinin incelenmesi için gerekli veri toplama ve bu verileri yorumlama sırasında gerekli olan gıda maddelerinin temel bileşim ögelerinin metabolizması, besin maddelerinin enerjiye dönüşümü, genetik bilgi aktarımı ve DNA replikasyonu, canlı organizmalarda lipit ve protein sentezini kavrayabilmeli
|
5 |
Öğrenciler, mühendislik problemlerinin incelenmesi için gerekli veri toplama ve bu verileri yorumlama sırasında gerekli olan gıda maddelerinin temel bileşim ögelerinin metabolizması, besin maddelerinin enerjiye dönüşümü, genetik bilgi aktarımı ve DNA replikasyonu, canlı organizmalarda lipit ve protein sentezini kavrayabilmeli |
# |
Konular |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 |
Biyokimya nedir? Gıda maddelerinin temel bileşim öğeleri: (1) Karbonhidratlar, (2) Lipidler, (3) Proteinler, (4) Enzimler, Koenzimler ve eser elementler |
Anlatım, tartışma |
2 |
Biyokimya nedir? Gıda maddelerinin temel bileşim öğeleri: (1) Karbonhidratlar, (2) Lipidler, (3) Proteinler, (4) Enzimler, Koenzimler ve eser elementler |
Anlatım, tartışma |
3 |
Biyokimyasal tepkimelerde enerji ve metabolizmaya genel bir bakış |
Anlatım, tartışma |
4 |
Karbonhidratların metabolizması, glikolizis, sitrik asit döngüsü |
Anlatım, tartışma |
5 |
Oksidatif fosforilasyon, pentoz fosfat metabolik yolu |
Anlatım, tartışma |
6 |
Yağ asitlerinin oksidasyonu, lipidlerin biyosentezi |
Anlatım, tartışma |
7 |
1. Arasınav |
Yazılı sınav |
8 |
Yağ asitlerinin oksidasyonu, lipidlerin biyosentezi |
Anlatım, tartışma |
9 |
Aminoasitlerin oksidasyonu, aminoasitlerin sentezi |
Anlatım, tartışma |
10 |
Aminoasitlerin oksidasyonu, aminoasitlerin sentezi |
Anlatım, tartışma |
11 |
Genetik bilgi aktarımı, DNA replikasyonu, Ödev |
Anlatım, tartışma |
12 |
Genetik bilgi aktarımı, DNA replikasyonu |
Anlatım, tartışma |
13 |
2. Arasınav |
Yazılı sınav |
14 |
DNA replikasyonu |
Anlatım, tartışma |
15 |
Dersin değerlendirilmesi |
Anlatım, tartışma, anket |
16 |
Son Sınav |
|
# |
Malzeme / Kaynak Adı |
Kaynak Hakkında Bilgi |
Referans / Önerilen Kaynak |
1 |
Aksoy, M. 2000. Beslenme Biyokimyası. Hatiboğlu Yayınevi, Ankara. |
|
|
2 |
Stryer, L. 1995. Biochemistry. New York: W.H. Freeman, 4th ed. |
|
|
3 |
Alais, C., Alais, C., Linden, G. 1991. Food biochemistry. New York: Ellis Horwood. |
|
|
4 |
Eskin, M. (Edt.). 1990. Biochemistry of foods. NewYork: Academic, 2th ed. |
|
|
5 |
Gözükara, E. M. 1997. Biyokimya. İstanbul: Nobel, 3.bsk., 2 cilt. |
|
|
# |
Öğrenim Çıktıları |
Program Çıktıları |
Ölçme ve Değerlendirme |
1 |
Öğrenciler, mühendislik problemlerinin incelenmesi için gerekli veri toplama ve bu verileri yorumlama sırasında gerekli olan gıda maddelerinin temel bileşim ögelerinin metabolizması, besin maddelerinin enerjiye dönüşümü, genetik bilgi aktarımı ve DNA replikasyonu, canlı organizmalarda lipit ve protein sentezini kavrayabilmeli |
1 |
1͵2͵3͵4 |
4 |
Öğrenciler, mühendislik problemlerinin incelenmesi için gerekli veri toplama ve bu verileri yorumlama sırasında gerekli olan gıda maddelerinin temel bileşim ögelerinin metabolizması, besin maddelerinin enerjiye dönüşümü, genetik bilgi aktarımı ve DNA replikasyonu, canlı organizmalarda lipit ve protein sentezini kavrayabilmeli |
1 |
1͵2͵3͵4 |
4 |
Öğrenciler, mühendislik problemlerinin incelenmesi için gerekli veri toplama ve bu verileri yorumlama sırasında gerekli olan gıda maddelerinin temel bileşim ögelerinin metabolizması, besin maddelerinin enerjiye dönüşümü, genetik bilgi aktarımı ve DNA replikasyonu, canlı organizmalarda lipit ve protein sentezini kavrayabilmeli
|
1 |
1͵2͵3͵4 |
5 |
Öğrenciler, mühendislik problemlerinin incelenmesi için gerekli veri toplama ve bu verileri yorumlama sırasında gerekli olan gıda maddelerinin temel bileşim ögelerinin metabolizması, besin maddelerinin enerjiye dönüşümü, genetik bilgi aktarımı ve DNA replikasyonu, canlı organizmalarda lipit ve protein sentezini kavrayabilmeli |
1 |
1͵2͵3͵4 |