Slide background
22. Finans Sempozyumu

Mersin

Her bölgesinde önemli kültür ve turizm değerleri bulunan Mersinde, inanç, kültür, deniz, yayla, doğa ve spor turizmi öne çıkmakla beraber turizmin her çeşidine olanak tanımaktadır. Konaklama ihtiyacı için her türlü konforu sunan otel, motel, pansiyonlar bulunmaktadır. Bunun yanında yazlık daire kiralama, çadır ve karavan seçenekleri de vardır. Birçok sayıda ulusal ve uluslararası kültürel etkinlik, fuar ve sempozyum düzenlenmektedir. Bunlardan bazıları, Mersin Narenciye Festivali, Mersin Uluslararası Müzik Festivali'dir.

Doğu Akdeniz sahilinde, Toros Dağları eteklerinde önemli bir liman kenti olan Mersin, palmiye ağaçlarıyla gölgelenen yolları, şehir parkı, modern oteller yakınlarındaki tarihi kalıntıları, müzeleri, kütüphaneleri, sayısız kumsalları, yaylaları ile tatilcilere her türlü tatil olanağı sağlamaktadır. Diğer taraftan Mersin, tarihte Tarsuslu Aziz Paul adı ile ve Mark Antuan'ın Cleopatra’ya evlenme hediyesi olarak Alanya ile Mersin arasındaki toprakları vermesi tarihi belgelerle kanıtlandığı için ülke turizminde hak ettiği yeri almıştır. Dünyadaki tek Cennet-Cehenneme sahip olan Mersin geçmişte olduğu gibi bugün de yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmayı sürdürmektedir.

Mersin kıyılarının yaklaşık 108 km’lik bölümünü doğal kumsallar oluşturmaktadır. Deniz Turizmi yapmak isteyen yerli ve yabancı turistler 108 km’lik sahilin keyfini çıkarmaktadır. Bu plajlar kumsallarının ince ve temiz oluşu ve sualtı avcılığına uygun oluşundan dolayı tercih edilmektedir. Taşucu, Susanoğlu, Kumkuyu, Akkum, Kapızlı, Yemişkumu, Kızkalesi, Ören, Anamur Plajları bunlardan bazılarıdır.

Kültür Turizmi yapmak isteyen tarih ve arkeoloji tutkunları; İl ve ilçe merkezlerinde bulunan müzeleri, Soli Pompeipolis, Kanlıdivane, Kızkalesi, Elaiussa Sebaste, Uzuncaburç, Mamure Kalesi ve Anemurium Antik Kenti gibi tarihi alanları ziyaret edebilir.

İnanç turizmi açısından da zengin olan Mersin İl ve ilçe merkezlerindeki camileri, Eshab-ı Kehf, Danyal Peygamber’in Kabri, St. Paul Kuyusu ve Anıt Müzesi, Aya Thekla ve Alahan Manastırı gibi önemli eserlere sahiptir.

2013 yılında 17. Akdeniz Oyunları 24 Ülkenin katılımıyla Mersin’de yapılmıştır. Yılın ilk 7 ayında konaklama tesislerinde 117.489 kişi kalmış, 335.243 kişi ise müze ve örenyerlerini ziyaret etmiştir. Yaklaşık yüzbin yazlık daire bulunmakta olup bu yazlıklarda kalan misafirler istatistiklere yansımamaktadır.

İlimizin bulunduğu coğrafyanın tarih öncesi devirlerden başlayarak değişik insan yerleşimleri, kültür ve uygarlıklara ev sahipliği yapması nedeniyle ilimiz tarih ve kültür varlıkları bakımından çok zengindir. Mersin dâhilindeki yaklaşık 10 kazı merkezinde gün çeşitli uygarlıklara ait kalıntılar gün ışığına çıkarılmaktadır. İl Merkezimizdeki Kültür Merkezi bitişiğindeki Mersin Müzesi, Tarsus Müzesi, Silifke Müzesi, Anamur Müzesi ve Narlıkuyu Mozaik Müzesi bu eserlere ev sahipliği yapmaktadır. Müzelerimizde kayıtlı tarihi eser sayısı yaklaşık 100.000'dir (http://www.mersin.gov.tr/tarihi-ve-turistik-yerler).

İl genelinde bulunan diğer müzeler:

·         Mersin Atatürk Evi ve Müzesi

·         Mersin Devlet Resim ve Heykel Müzesi ve Galerisi

·         Mustafa Erim Mersin Kent Tarihi Müzesi

·         Mersin Deniz Müzesi

·         Tarsus Saint Paul Anıt Müzesi

·         Silifke Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi

·         Taşucu Amphora Müzesi

 

Tanıtım Videosu: http://www.mersin.gov.tr/mersin-tanitim-videosu