MEZUNİYET TEZİ I | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kodu | Dönemi | Teori | Uygulama | Ulusal Kredisi | AKTS Kredisi | |
Saat / Hafta | ||||||
GMÜ407 | Güz | 0 | 2 | 1 | 5 |
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) | |
Dili | tr |
Türü | Zorunlu |
Seviyesi | Lisans |
Öğretim Elemanı( ları ) | |
Öğretim Sistemi | Yüz Yüze |
Önerilen Hususlar | |
Staj Durumu | Yok |
Amacı | Öğrencinin eğitimi sırasında elde etmiş olduğu kazanımları kullanarak gıda mühendisliği alanı ile ilgili spesifik bir konuyu ele alıp bununla ilgili literatür toplama veya deneysel çalışmalar yoluyla elde ettiği bilgileri yorumlayıp belli bir formata göre yazıp ve sunması amaçlanmaktadır. |
İçeriği | Çalışılacak konunun belirlenmesi; literatür tarama; deney tasarımının yapılması; veri toplama; verilerin değerlendirilmesi, tezin yazımı, tezin sunumu |
# | Öğrenim Çıktıları |
---|---|
1 | Gıda Mühendisliği ile ilgili bir konuda literatür verisi toplayabilme |
2 | Literatür verilerini değerlendirebilme ve raporlayabilme |
3 | Takım çalışması yapabilme |
4 | Bir konu hakkında sözlü sunum yapabilme |
# | Konular | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
---|---|---|
1 | Dersin tanıtımı ve konu seçimi | Sunum, anlatım, tartışma |
2 | Bilimsel kaynaklara erişim olanaklarının tanıtımı | Sunum, anlatım, tartışma |
3 | Bilimsel kaynaklara erişim olanaklarının tanıtımı | Sunum, anlatım, tartışma |
4 | Konu ile ilgili literatür taraması | Anlatım, tartışma, yayın tarama |
5 | Konu ile ilgili literatür taraması | Anlatım, tartışma, yayın tarama |
6 | Konu ile ilgili literatür taraması | Anlatım, tartışma, yayın tarama |
7 | Konu ile ilgili literatür taraması | Anlatım, tartışma, yayın tarama |
8 | Konu ile ilgili literatür taraması | Anlatım, tartışma, yayın tarama |
9 | Konu ile ilgili literatür taraması | Anlatım, tartışma, yayın tarama |
10 | Konu ile ilgili literatür taraması | Anlatım, tartışma, yayın tarama |
11 | Konu ile ilgili literatür taraması | Anlatım, tartışma, yayın tarama |
12 | Konu ile ilgili toplanan literatür bilgilerinin değerlendirilmesi | Sunum, anlatım, tartışma |
13 | Konu ile ilgili toplanan literatür bilgilerinin değerlendirilmesi | Sunum, anlatım, tartışma |
14 | Konu ile ilgili toplanan literatür bilgilerininsunumu | Sunum |
15 | Konu ile ilgili toplanan literatür bilgilerinin sunumu | Sunum |
16 | Son Sınav | Sözlü sınav |
# | Malzeme / Kaynak Adı | Kaynak Hakkında Bilgi | Referans / Önerilen Kaynak |
---|---|---|---|
1 | Day, R. A. 2000. Bilimsel Bir Makale Nasıl Yazılır ve Yayımlanır. Çeviren Gülay Aşkar Altay, TÜBİTAK Yayınları, http://journals.tubitak.gov.tr/kitap/maknasyaz/maknasyaz.pdf | ||
2 | Anon. 2011. Mersin Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Yazım Kuralları, http://www.mersin.edu.tr/fakultesub.php?id= 20&tip=3&sid=243 |
# | Ağırlık | Çalışma Türü | Çalışma Adı |
---|---|---|---|
1 | 0.4 | 5 | Son Sınav |
2 | 0.4 | 16 | 1. Tez Ara Raporu |
3 | 0.2 | 12 | Seminer |
# | Öğrenim Çıktıları | Program Çıktıları | Ölçme ve Değerlendirme |
---|---|---|---|
1 | Gıda Mühendisliği ile ilgili bir konuda literatür verisi toplayabilme | 1͵3͵5 | 1͵2͵3 |
2 | Literatür verilerini değerlendirebilme ve raporlayabilme | 1͵3͵5͵7͵10 | 1͵2͵3 |
3 | Takım çalışması yapabilme | 6 | 1͵2͵3 |
4 | Bir konu hakkında sözlü sunum yapabilme | 7͵8 | 1͵2͵3 |
# | Etkinlik | Adet | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|---|
0 | Ders Süresi | 14 | 2 | 28 |
1 | Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 4 | 56 |
2 | Sunum ve Seminer Hazırlama | 0 | 0 | 0 |
3 | İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması | 0 | 0 | 0 |
4 | Belge/Bilgi listeleri oluşturma | 0 | 0 | 0 |
5 | Atölye | 0 | 0 | 0 |
6 | Ara Sınav için Hazırlık | 1 | 0 | 0 |
7 | Ara Sınav | 1 | 0 | 0 |
8 | Kısa Sınav | 0 | 0 | 0 |
9 | Ödev | 0 | 0 | 0 |
10 | Ara Proje | 0 | 0 | 0 |
11 | Ara Uygulama | 14 | 1 | 14 |
12 | Son Proje | 1 | 13 | 13 |
13 | Son Uygulama | 0 | 0 | 0 |
14 | Son Sınav için Hazırlık | 1 | 8 | 8 |
15 | Son Sınav | 1 | 1 | 1 |
120 |