2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yatay Geçiş ( Merkezi Yerleştirme Puanı ile ) Başvuru Duyurusu



2019-2020 eğitim öğretim yılı akademik takviminde belirtilen tarihlerde  Merkezi Yerleştirme Puanı (Ek-1 Madde) kapsamında yapılacak yatay geçiş işlemlerinin Yüksek Öğretim Kurulu tarafından belirlenen usul ve esaslara göre yapılacaktır.

 Yatay Geçiş Ek Madde 1 Kapsamında Uygulama İlkelerini Görebilmek İçin Tıklayınız.

 Yabancı dil hazırlık sınıfının zorunlu olduğu programa yatay geçiş yapmak isteyen  öğrencilerin hazırlık sınıfı muafiyetleri, Mersin Üniversitesi Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esasların 6. Maddesi uyarınca değerlendirilecektir.

Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı muafiyeti yapılmayan öğrenciler, akademik yılın başında yapılan yeterlilik sınavlarına girerek  veya hazırlık sınıfı eğitimine üniversitemizde devam ederek başarılı olmaları gerekmektedir.

  Mersin Üniversitesi Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslar İçin Tıklayınız.

 Başvurular istenen belgeler ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na şahsen veya posta yoluyla yapılacaktır. Postada yaşanabilecek gecikme veya kayıplardan Üniversitemiz sorumlu değildir.

 

BAŞVURUDA GEREKEN BELGELER:

1 - Nüfus Cüzdan Fotokopisi

2 - Yeni Tarihli Öğrenci Belgesi (Islak imzalı olması zorunlu değildir, E-Devlet'ten alınan belgeler ile de başvurulabilir)    

3 - Eğitim görmekte olduğunuz üniversiteden alınacak daha önce merkezi yerleştirme puanına göre yatay geçiş yapmadığına (merkezi yatay geçiş yapmasında sakınca yoktur İbaresi bulunan) dair yazı. Bu yazı yatay geçiş başvurusu kabul edilen ve kayıt yapmak isteyen öğrencilerden istenecektir.

4 - Hazırlık okuduğuna dair belge (Hazırlık sınıfında eğitim gören öğrenciler için)

5 - Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş Başvuru Formu için tıklayınız.

6 – ÖSYM - YKS Sonuç Belgesi İnternet çıktısı

7- Onaylı Transkript

8- Alınan derslere ait onaylı ders içerikleri

 

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ (MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE) BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ:

Yatay Geçiş İşlemleri (Merkezi Yerleştirme Puanı)

Başlangıç
Tarihi

Bitiş
Tarihi

Başvuruların Kabulü

01.08.2019

15.08.2019

Sonuçların İlanı

29.08.2019

29.08.2019

Kayıt Tarihleri

09.09.2019

13.09.2019

  

YKS YERLEŞTİRME SIRALAMASI:

 Mühendislik Programlarına başarı sırası en düşük 300 bininci (300.000) sırada ,

 Mimarlık Programlarına başarı sırası en düşük 250 bininci (250.000) sırada,

Tıp Fakültesine başarı sırası en düşük 50 bininci sırada (50.000),

Eğitim Fakültesine başarı sırası en düşük 300 bininci sırada (300.000) olan öğrenciler yatay geçiş başvurusunda bulunabileceklerdir.

 

TIP FAKÜLTESİ İÇİN YATAY GEÇİŞ BAŞVURUSUNDA BULUNACAK ADAYLARIN DİKKATİNE:

Tıp Fakültesi'ne yatay geçiş için başvuracak adayların Mersin Üniversitesi Ön lisans Ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılmasına İlişkin Esasların 10. Maddesinin 4. bendine dikkat etmeleri gerekmektedir.

(4) Tıp Fakültesine yapılacak başvurularda, sınıfta kalmamış olma koşulu ile ayrılacağı fakültede yatay geçiş başvurusunu yaptığı yıl sorumlu olduğu ders ve stajları da başarmış olma koşulu aranır. Ayrıca ilgili komisyon tarafından, geçiş yapılacak dönem öncesinde eksik olan ders süresinin geçiş yapacağı fakültede verilen ders süresinin en az % 20’sini aşmamış ve eksik staj sayısının en fazla iki olması kaydıyla ders ve stajlarının içeriklerinin uygun olup olmadığı belirlenir. Sıralama, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim ve Sınav Esaslarının ilgili maddesinde belirtilen Değerlendirme Puanına göre yapılır.

 

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İÇİN YATAY GEÇİŞ BAŞVURUSUNDA BULUNACAK ADAYLARIN DİKKATİNE:

Diş Hekimliği Fakültesi'ne yatay geçiş için başvuracak adayların Mersin Üniversitesi Ön lisans Ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılmasına İlişkin Esasların 10. Maddesinin 5. bendine dikkat etmeleri gerekmektedir.

(5) Diş Hekimliği Fakültesine yapılacak başvurular, ortak zorunlu dersler hariç olmak üzere başvuru sahibinin başarısız bir dersinin bulunmaması koşuluyla Yatay Geçiş Puanına göre değerlendirilir. Yatay Geçiş Puanı, [(Üniversiteye Giriş Puanı – Taban Puan) x 0,70] + (Genel Akademik Not Ortalamasının 100’lük karşılığı x 0,30) formülüyle hesaplanır. Üniversiteye Giriş Puanı, adayın Diş Hekimliği Fakültesine yerleştirme puanını; Taban Puan, adayın Diş Hekimliği Fakültesine yerleştiği yıla ait Mersin Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi taban puanını ifade eder.


  • 2019-07-22 10:59:14
  • 10985

Güncel Duyurular