Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi ve Teknoloji Transfer Ofisi yürütme kurulu üyesi Doç. Dr. Fahri Özsungur, 2023 yılında üç, 2024 yılında da beş kitap projesi yürütme başarısı gösterdi. Kitapların SCOPUS veri tabanında indekslenmesi için yayıncılar tarafından başvuru prosedürleri ise devam ediyor.
Kitap projelerinin bilimsel araştırmanın kalitesini artırmak ve bilgiyi daha geniş bir kitleye ulaştırmak için önemli bir rol oynadığını belirten Doç. Dr. Özsungur, bu çalışmaların Üniversitemizin uluslararası tanınırlığına da önemli katkılar sağladığını ifade etti.
Gerçekleştirilen kitap projeleri ve detayları ise şu şekilde;
Doç. Dr. Nevzat Tetik ve Doç. Dr. Ersin Kanat’ın da editör olukları bu kitap Mart 2023’te IGI Global tarafından yayınlandı. Dijital iş dünyasında iflas ve yeniden yapılanma süreçlerini ele kitap, dijitalleşmenin işletmeler üzerindeki etkilerini analiz ederken, iflas ve yeniden yapılanma süreçlerindeki özel koşulları da vurguluyor.
Mayıs 2023’te IGI Global tarafından yayınlanan kitap; savaş politikaları, stratejileri ve cyber savaşlarıyla ilgili araştırmalara odaklanıyor. Kitap, modern çağın karmaşık güvenlik tehditleriyle başa çıkmak için kullanılan politika ve stratejileri, savaş alanındaki dönüşümleri ve siber savaşın giderek artan önemini de incelerken; uluslararası ilişkiler, askeri strateji, siber güvenlik ve benzeri konularda çalışan araştırmacılar, politika yapıcılar ve karar vericiler için kapsamlı bir kaynak sunuyor.
Dr. Öğr. Üyesi Fevziye Bekar’ın da editör oluğu bu kitap Aralık 2023’te Emerald Publishing tarafından yayınlandı. Kitap, işyerlerindeki ruhsal ve manevi değerlerin yönetimi üzerine odaklanıyor. Geleneksel işletme yönetimi literatüründe sıklıkla göz ardı edilen, ancak çalışanların motivasyonunu, memnuniyetini ve performansını etkileyen önemli bir faktör olan ruhsal ve manevi boyut, bu kitapta detaylı bir şekilde ele alınıyor.
Dr. Mortaza Chaychi Semsari, Dr. Oğuz Keskin de editör oluğu bu kitap Nisan 2024’te Nova Publishing tarafından yayınlandı. Kitap, küreselleşmenin etkileri altında değişen şehirlerin ve çevrenin düşünce bağlamındaki evrimini ele alırken; küreselleşme çağında şehirlerin nasıl düşünüldüğünü, nasıl tasarlandığını ve çevrenin bu süreçte nasıl değiştiğini de inceliyor.
İki ciltten oluşan ve Dr. Öğr. Üyesi Fevziye Bekar’ın da editör oluğu kitap Springer Nature tarafından yayınlandı. Bu iki ciltlik çalışma, proaktif davranışın işveren/çalışan ilişkilerinde ve daha geniş bir örgüt ve toplum bağlamında rolünü araştırıyor. Bu kitap, akademisyenler ve öğrencilerin yanı sıra örgütsel davranışla ilgilenenler için olumlu ve olumsuz örgütsel davranış konularında kapsamlı bir rehber olmayı amaçlıyor.
IGI Global tarafından 2024 yılı sonuna doğru yayınlanacak olan kitap, yapay zekanın girişimcilik fikirlerine olan etkilerini ve girişimciliğin gelişimine nasıl katkıda bulunabileceğini aydınlatmayı amaçlıyor. Kitabın bir diğer amacı ise, yapay zekanın girişimcilik fikirlerine ve yeni buluşlara çok disiplinli bir bakış açısından ne tür katkılarda bulunabileceğini anlamak için fikirler ve ipuçları sağlamak olarak belirlendi.
Kitap için bölüm önerileri kabulü ise devam ediyor.
26 Mayıs 2024: Tam Bölüm Gönderme
28 Temmuz 2024: İnceleme Sonuçlarının Geri Dönüşü
8 Eylül 2024: Nihai Kabul Bildirimi
22 Eylül 2024: Son Bölüm Gönderimi
IGI Global tarafından 2024 yılı sonuna doğru yayınlanacak olan kitabın amacı, iklim değişikliğinin oluşturduğu zorluklar karşısında sürdürülebilir, dirençli ve adil kentsel ortamları şekillendirmede yapay zekanın (AI) dönüştürücü potansiyelini keşfetmek olarak belirlendi.
Kitap için bölüm önerileri kabulü ise devam ediyor.
11 Ağustos 2024: Tam Bölüm Gönderimi
13 Ekim 2024: İnceleme Sonuçlarının Geri Dönüşü
24 Kasım 2024: Nihai Kabul Bildirimi
8 Aralık 2024: Son Bölüm Gönderimi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü